Říjen 2011

Ohlášky - 30.10.2011 - 31. neděle v mezidobí

  • Minulou neděli se při sbírce na misie vybralo 46.029,- Kč a na misijní koláč 10.729,- Kč. Všem, kteří jste přispěli, ať Bůh odplatí za vaše dary.

  • Plnomocné odpustky pro duše v očistci:  

1. 11. odpoledne a 2. 11. po celý den je možno při návštěvě kostela získat plnomocné odpustky, přivlastnitelné pouze duším v očistci. Kromě tří obvyklých podmínek (sv. zpověď, sv. přijímání, modlitba na úmysl Sv. otce) je podmínkou pomodlit se při návštěvě kostela modlitbu Páně a vyznání víry.

Od 1. do 8. listopadu je možné získat denně tyto odpustky při splnění tří obvyklých podmínek, navštíví-li někdo hřbitov a pomodlí se tam třeba jen v duchu za zemřelé.

Ohlášky - 23.10.2011 - 30. neděle v mezidobí

  • Otec Petr by chtěl poděkovat za vaše dary při dnešní sbírce na misie, a také za všechny modlitby, oběti a další pomoc, kterou misiím a všem potřebným lidem věnujete. Děvčatům z misijního klubka patří velký dík za přípravu dnešní neděle i včerejšího misijního mostu modliteb. Díky také všem, kteří jste napekli dobroty do Misijního koláče. Prodávat se bude po mši svaté, minimální cena balíčku je 30,- Kč.

  • V pátek 28. 10. se u kaple Nejsvětější Trojice uskuteční tradiční drakiáda. Začátek je ve 14 hod. Srdečně zveme všechny rodiče, děti i prarodiče.

  • V sobotu 29. 10. jste srdečně zváni na „Misijní koncert“ scholičky z Lidečka. Začátek je v 17 hodin v našem kostele. Dobrovolné vstupné bude použito na pomoc dětem na misiích.

 

„Pohni, abys den sváteční světil!“

Ahoooj holky a kluci,

tak se po prázdninách zase setkáváme! Jupííííí

Matěj si po čase klidného letního nicnedělání pomalu zvyká ve 3. třídě. A jak se daří vám? Líbí se vám ve školce, ve škole?

Matěj se také začal v náboženství připravovat na první svaté přijímání. Pomalu se seznamuje s Desaterem, už dobře zná první dvě pravidla správného života: nikdy nezapomeň, že tě má Pán Bůh rád a nikdy neříkej jeho jméno zbytečně, nedělej Pánu Bohu ostudu.

Ohlášky - 16.10.2011 - 29. neděle v mezidobí

  • Od pondělí se začnou v sakristii přede mší a po mši zapisovat úmysly na příští rok. Otec Petr prosí, aby 5 min. před začátkem mše svaté už nikdo nechodil. 
  • V úterý 18. 10. v 9 hod. se na faře koná setkání dětí a maminek. Srdečně zvou Matěj a Bonifác.
  • Misijní klubko vás všechny zve k oslavě Misijní neděle - v neděli 23. 10. 2011 se na hrubou mši svatou mohou děti obléknout do oblečení obyvatel různých kontinentů a symbolicky se tak spojit s lidmi celého světa. V obětním průvodu poneseme symbolický kříž proseb za misie. Po celý týden bude umístěn v předsíni kostela a můžete na něj nalepit na papírku napsané vlastní úmysly a prosby.

MISIJNÍ NEDĚLE 23. 10. 2011

Zveme všechny, malé i velké děti Boží, aby se s námi zapojili do oslav 85. Misijní neděle.

Oslavy začnou již v sobotu 22. 10. 2011, kdy se uskuteční Misijní Most Modlitby. Přijďte večer ve 21 hodin do kostela a před svatostánkem společně předložme své prosby za lidi v misiích. Do modlitebního mostu se můžete zapojit také doma – u svíčky se pomodlete růženec nebo jakoukoliv modlitbu za misie, misionáře, chudé a trpící lidí.

SKUPINKY BIŘMOVANCI

Kdo je online

Momentálně je online 0 uživatelů a 1 host.

Farnost Nivnice @ Podcast

Pravidelné zvukové přenosy bohoslužeb a farních akcí
z kostela Sv. Andělů strážných.

pečeť