Napište článek do Vinice Páně

Verze pro tisk

Chystané vánoční téma je voňavé, zimní a vánoční. Mělo by člověku dopřát zklidnění a pohodu, která k tomuto ročnímu období patří.

Při hledání tématu pro toto kouzlem opředené číslo jsme se nechali inspirovat myšlenkou na „vánočku“. Zapojili jsme všechny smysly a okamžitě jsme ucítili její vůni. Vůni Vánoc, která vnáší do našich domovů příjemnou, tajemnou a oduševnělou atmosféru. Okamžitě jsme pocítili kouzlo Vánoc. V hlavě nám všem hned vyvstávají krásné vzpomínky na chvíle, kdy je rodina pohromadě. Den se krátí. Zima a tma venku nás zahání do našich teplých domovů. Nutí nás být víc pohromadě, zvolnit tempo a odpočívat po vzoru celé přírody. Je to tak? Trávíme v zimě víc času u knížky, u rodinného stolu/krbu, u společného čaje?

Slovo „vánočka“ (…nočka) ukrývá i hluboký příběh Svaté Noci. Ten nejhlubší a nejzásadnější v celých dějinách lidstva. Příběh tak významný, že se v onen den „láme“ letopočet a začíná se psát Nový Zákon… Inspirující pro Váš článek může být ale i její spletitost. Anebo napiště pěkný příběh o tom, kdo a jakou u vás peče vánočku. Jestli léta teta pro kočku?

Na vaše reakce, ať už tady na farním webu, nebo na emailové adrese: se těší redakce VP.

Kdo je online

Momentálně je online 0 uživatelů a 1 host.

Farnost Nivnice @ Podcast

Pravidelné zvukové přenosy bohoslužeb a farních akcí
z kostela Sv. Andělů strážných.

pečeť