Tříkrálová sbírka 2023

Verze pro tisk

Bývá zvykem se každým rokem malinko ohlédnout za právě proběhnutou Tříkrálovou sbírkou. Ani letos neudělám výjimku, akorát přemýšlím, co napsat, aby to nebylo pořád stejné…

No v řadě věcí se budu chtě nechtě opakovat.

V první řadě děkuji všem ochotným koledníkům a vedoucím, také podporujícím rodičům, kteří povzbudili své děti, aby se této sbírky zúčastnily. Vyžaduje to hlavně chuť a ochotu vyjít do ulic a slovníkem některých starších „trapasit“ po dědině. Ale je to opravdu tak?

Mnoho babiček, dědečků či rodičů se těšilo na návštěvu svých vnoučat, dětí anebo obecně na návštěvu koledníčků. Ač to tak možná, koledníci, nevnímáte, děláte mnoho radosti a tím radost šíříte dál. A o to pěkné by nám mělo jít.

Poděkování patří i těm, kteří podpořili tuto sbírku svým darem.

Díky všem aktivně zainteresovaným osobám (v terénu či na faře), kterých bylo kolem 105, se vykoledovala opět rekordní částka 158 575,-Kč. Připočítejme k tomu ještě příspěvky lidí, které koledníci nezastihli doma, ale oni svůj dar přinesli později.

Jen tak pro zajímavost přikládám rozpis koledníků podle ročníků.

Před nástupem do MŠ 1
MŠ 3
1. třída 11
2. třída 4
3. třída 2
4. třída 10
5. třída 3
6. třída 10
7. třída 11
8. třída 6
9. třída 5
SŠ 2
VŠ 2
Dospělí 2
celkem 72

Věkový rozdíl mezi nejmladším a nestarším koledníkem byl 47 let.

Do terénu nám nevyšly všechny pokladničky, které nám Charita přivezla, proto je to výzva pro příští rok, klidně můžeš právě ty nebo vy rozšířit naše řadě. Budeme se na vás těšit.

Hanka S.

Fotky z Tříkrálové sbírky 2023 online

Kdo je online

Momentálně je online 0 uživatelů a 3 hosté.

Farnost Nivnice @ Podcast

Pravidelné zvukové přenosy bohoslužeb a farních akcí
z kostela Sv. Andělů strážných.

pečeť