Podtrženo, sečteno aneb 12. ročník Tříkrálového koledování v Nivnici

Verze pro tisk

Časové rozložení sbírky (pro přehled):

  • Do 30. 11. musí být nahlášen počet vedoucích (to odhadujeme podle počtu dětí v minulém roce). Letos jsme typovali 22 skupinek.
  • Během prosince jsou dětem rozdány přihlášky na koledování, které mají být odevzdány do Vánoc, aby se vytvořily skupinky, případně ještě někdo povolal.
  • Letos to vypadalo tak, že před Vánoci bylo přihlášeno asi 15 skupinek. I přes opakované výzvy pana faráře k 1. 1. nám chyběly 3 skupinky. Pak se ale ještě někteří po urgenci našli a ve výsledku to vypadalo tak, že nám skoro 3 skupinky nadbývaly.
  • Snahou je, aby se zapojily všechny děti, které projeví zájem, ale věřte, že na poslední chvíli zkorigovat skoro 100 lidí, z nichž někteří chtějí rychle domů nebo pro oblek na faru nebo někam jinam, není během chvilky možné, proto jsme rádi za všechny ty přihlášky, které včas dorazí a skupinky se pak mohou vytvořit i podle kamarádství či příbuzenského vztahu dětí.

Ale abychom se dostali k náplni nadpisu:

Tříkrálové sbírky se v Nivnici zúčastnilo 72 dětí, rozdělených do 24 skupinek. Protože bylo „jen“ 22 pokladniček, některé úseky jsme ještě rozdělili, aby byly zapojeny opravdu všechny děti, které měly zájem.

Jen pro zajímavost – 6 školkáčků, 49 dětí z 1. stupně, 16 dětí z 2. stupně a i jeden gymplák.

O počtu snězených párků, rohlíků, kousků chleba a litrech čaje by mohly nejlépe vyprávět paní kuchařky, které se o nás každoročně vzorně starají, a my jim za to děkujeme.

Celkový výnos sbírky svým podpisem potvrdila i paní Fialová z OÚ a paní Straňáková coby účetní farnosti a jeho výše je 91. 555,-Kč.

Upřímně chceme poděkovat všem zúčastněným koledníčkům, jejich rodičům za podporu, maminkám či babičkám za pomoc při výběru obleků nebo našití vlastních, všem biřmovancům, kteří se letos zvláště zapojili coby vedoucí skupinek, ale i ostatním vedoucím, z nichž pro některé to byla premiéra. Doufejme, že letošní rok nebude pro někoho taky posledním, ale že se opět společně sejdeme příští rok při dalším koledování a zvládneme to stejně dobře jako letos.

Ještě jednou díky všem!!!

 


Fotoalbum Tříkrálová sbírka 2012: picasaweb.google.com/farnost.nivnice.1/TrikralovaSbirka2012#
(Máte-li nějaké hezké fotky z akce, pro přidání do webového fotoalba farnosti je pošlete na email admin(zavinac)farnost.nivnice.cz)

Konečný výsledek sbírky

Po nedělní úpravě je konečný výsledek Tříkrálové sbírky 92.155,-Kč. Hanka S.

Kdo je online

Momentálně je online 0 uživatelů a 1 host.

Farnost Nivnice @ Podcast

Pravidelné zvukové přenosy bohoslužeb a farních akcí
z kostela Sv. Andělů strážných.

pečeť