Tříkrálová sbírka 2017

Verze pro tisk

Do ulic a domácností vyrazí koledníčci zvěstovat radostnou novinu o narození Ježíška a požádat o příspěvek na pomoc potřebným jako již tradičně v sobotu 7. 1. 2017 v 13 hod. 

Po skončení sbírky je pro ně na faře připraveno malé občerstvení - čaj a párky.

V pátek 6. 1., v den svátku Tří králů, při večerní mši svaté v 18 hod. v kostele Andělů Strážných v Nivnici koledníčci obdrží požehnání od otce Petra Martinky a proběhne informační schůzka pro koledníky a vedoucí skupinek.

Koledovat bude letos v Nivnici celkem 25 skupinek, tj. téměř 80 dětí s doprovodem vedoucích. V celém děkanátu to bude dohromady kolem 900 osob. Koledníčci budou také rozdávat letáčky o službách, které nabízí uherskobrodský děkanát. „V těchto letáčcích, které jsou novinkou letošní sbírky, lidé najdou kontakty na služby zřizované církví, například na Katolickou základní školu v Uherském Brodě, služby brodské Oblastní Charity, Centra pro rodinu, rozpisy bohoslužeb a další potřebné informace,“ vysvětlil František Bílek.

Kromě daru vloženého do kolednických kasiček budou moci dárci do sbírky přispět, a to po celý rok, také zasláním DMS KOLEDA na číslo 87 777 (cena jedné DMS je 30 Kč, na pomoc potřebným jde 28,50 Kč). Dále je možno zaslat dar na účet Tříkrálové sbírky číslo 66008822/0800, v.s. 777.

V loňském roce lidé na Uherskobrodsku věnovali v rámci Tříkrálové sbírky na pomoc potřebným 1 301 047 korun, v roce 2015 to bylo 1 279 426 korun.

Další informace o Tříkrálové sbírce nejdete na těchto odkazech: http://www.trikralovasbirka.cz/ a http://www.trikralovasbirka.cz/o-sbirce/jak-prispet/.

Jakým způsobem pomohou prostředky z Tříkrálové sbírky 2017 na Uherskobrodsku:

  • Rozšíření poskytování pečovatelské péče Pečovatelské služby v Bánově v nepřetržitém provozu.
  • Podpora Centra seniorů Uherský Brod – terénní, sociálně aktivizační služby pro seniory a zdravotně postižené.
  • Provoz Centra potravinové a materiální pomoci – poskytující rychlou pomoc (v podobě potravin a jiných základních věcí) lidem v nouzi; hlavně v regionu Uherskobrodska.
  • Zavedení nové služby: Sociální odborné poradenství se zaměřením na dluhové poradenství.
  • Přímá pomoc – finanční fond přímé pomoci zaměřený zejména na sociálně slabé rodiny s dětmi.

Oleg Kapinus, Manažer pro PR a fundraising
Oblastní charita Uherský Brod, Mariánské nám. 13, 688 01 Uherský Brod

Pozn.: zpráva byla upravena.

Fotky z Tříkrálové sbírky 2017

Fotky ze sbírky viz odkaz goo.gl/photos/ABYt8rzTkLZ2ahHr9 

Nezapomeňme poslat fotky z koledy :-)

Prosíme, kdo má pěkné fotky ze včerejšího koledování, ať je pošle mejlem nebo přes uschovna.cz na admin @ farnost.nivnice.cz  ... (Budou vystaveny v online farní fotogalerii.)

Kdo je online

Momentálně je online 0 uživatelů a 4 hosté.

Farnost Nivnice @ Podcast

Pravidelné zvukové přenosy bohoslužeb a farních akcí
z kostela Sv. Andělů strážných.

pečeť